31 Jan 2012

Hej mina vänner! Har inte skrivit på några dagar men ser att det är några som fortfarande är kvar och läser även om jag inte skriver något..:D Tyvärr är mitt liv lika intressant som en daggamasks just nu. Samo kuca skola, skola kuca! I söndags var det en stolt dag för alla serber i världen. 2 guld och en silver är inte så jävla dåligt asså :D Självklart skulle det vara bättre om vi vann handbollsfinalen men jbg, vi spelade bra, gjorde vårt bästa, stanic var kung som vanligt men jbg man kan inte ha allt. Sorry jag hade något att skriva men min mamma kom in i rummet och snacka och jag glömde bort allting. Dt får räcka med det istället haha :D Hejdåå :)

Srbijaaa :D

Fan igår var det en riktig lyckodag för Serbien :D De gick till final i handbolls EM, i vattenpolo och i tennis. Måste säga att jag trodde Kroatien skulle vinna för de har alltid haft ett starkt handbollslag, drf är jag ännu mer super stolt över Serbien och målvakten Stanic såklart<3 :D:D

27 Jan 2012

Asså egentligen pallar jag inte blogga, har varit så seg den här veckan..ali za vasu dusu cu nesto malo da napisem :D Jbt idag spelar Serbien mot Kroatien i Handboll EM. Kommer bli så jääävla spännande match för båda lagen är grymma, plus pressen för det är semifinal och att de två länderna typ hatar varandra. Förutom på eurovision song contest..då älskar vi alla varandra. 12 points goes to...Serbia from bosnia and croatia <3<3<3<3<3. Då äre mkt kärlek vettu, men när det kmr till sport skulle dem ta sina liv för att spöa varandra. Okej överdrift men iaf.. Måste förbereda mig för att min fb kommer bli sönderbombad under den timmen. Senare drar jag ut med Ajla på stan och chillar lite, om jag inte somnar på Ågatan också jbt..
Här har ni en "söt" bild för jag tkr ett inlägg med bara text ser lite tråkigt ut. HA EN BRA FREDAG LJUDI

Jebem li ti nenine tange!

Ejj gledajte ovog kralja molim vas!!! Ni kmr dö av garv :D

Tose Proeski ♥♥

Hade den här underbara artisten fortfarande varit vid livet hade han firat sin 31års dag idag. Sretan rodjendan Tose, uvijek cemo se sjecati tebe 


Picture time

Fick kritik idag över att jag inte uppdaterar, så tänkte dra en kort sammanfattning av min semester och sen får ni se lite bilder oså oså :D KUL? Ako nije kan du dra vidare, om du inte har ett liv, stanna kvar :D Hahah skojja såklart :) MEN IAF...
Vi reste fredagen den 13de och såklart så hade vi otur med flyget. Landade i Belgrad 4 timmar senare än vad vi skulle, eftersom planet var tvungen att landa på Arlanda pga dåligt väder. Men när vi väl kom fram var kl 3 på natten och framme i Bijeljina var vi klockan 6 på morgonen, kul? Jag vet! Hade fortfarande lock i öronen vid den tiden också, fuck. Men sen när allt skit var över hade vi kul, drog ut o träffa vänner, käka, festa o sånna saker man gör på semestrar, ja vad ska jag säga mer? Varje gång vi hade jätte kul i Bosnien kom jag på att det är mitt i vintern, o då blev jag lite deprimerad igen. Fan vill ha sommar jebote! Men nu kanske ni vill se lite bilder so here you go.. :D
Jag och min kompis son Stefan :D
Såklart, nya converse<3
Na slavi kod Ace <3
Jag, Goran och Dragan<33
Choklad mask hahah :D
Sonja, Marija, Jag och Maja<33
Oså orkar jag inte längre för internet laggar som fan pga av att min syster gör nåt skit på sin dator också..men aja..ha det så bra så länge :D:D HEJDÅ!

Gdje ste picke stig'o Zdravko Colic

Tidsinställt inlägg
Heejjj..nu, ako Bog da, är jag hemma i Sverige o mitt hem i Linköping. Hoppas alla ni har haft dt bra utan mig (omöjligt) hahahah skojja :D Aaaa men jag är tillbaka nu och ni kan gå tillbaka till det ni gjorde (fast jag tror inte att ni gjorde mkt om ni började skriva vladicas.blogg.se i adressrutan) 

Hejdå så länge :D

still in bosnia ljudiiii

Tjenare peoples :D Har ni det bra? Jag har det kungligt här i Bosnien :) Även fast jag har blivit sjuk o allt så har vi det ändå kul här :D Kommer hem på måndag o då blire lite bilder, hejdååå :D<3

Tidsinställt inlägg

Heej igeen! :D Förhoppningsvis har jag landet på Belgrads flygplats vid det här laget och njuter av Balkanluften :) Om nån timma har jag kommit till Bosnien och firar serbisk nyår med mina vänner :)

Hejdå mina vänner! :)


Fre den 13 Jan 2012 - Srpska nova godina

Hejsaaaan, nu äre 7 timmar kvar innan jag lämnar svensk mark och åker till Bosnieeen :) And I can't wait!! Vafan ska jag göra i sju timmar ens?

Så kul att många läste mitt "hur det är att vara jugge" inlägg och sa att dem dog av garv. Haha, trodde faktiskt ingen skulle ens orka läsa det för det var så långt. Men kul att ni gillade den ;) Får komma på fler roliga saker att skriva om och inte bara om mitt tråkiga liv :) Skulle vara kul o få förslag för jag suger på att hitta på saker haha. Men jag får ta itu med det när jag kmr hem från Bosnien. Jag kommer vara borta i 10 dagar så det blir nog inga inlägg under den tiden, så ni får försöka att inte dö utan mig! Haha skojjaa :)

Idag firar man också serbisk nyår, så den här dagen är som den 31 dec i resten av världen :D Men vi firar ju såklart nyår två ggr då :)

Hahah den här bilden dödar mig :P Ha en bra vecka people!!
 


Jullov igen! :)

Ja jag vet inte om jag riktigt kan kalla det för jullov men jag har ju en veckas studieuppehåll under vintern så jag kallar det det ;p Imorgon är det sista dagen på första terminen, fan det känns som att jag började utbildningen alldeles nyss och var en arbetsterapeutsnolla. Ge mig ATtityd, ge mig ATityd! Alla AT:are fattar ;) Men nu blire "jullov" och det betyder Boosnieeen :D Längtar sönder mig så jag dör! Och när jag kmr tillbaka längtar jag till Bosnien igen fast på sommarlovet :)


 I brist på relevanta bilder så får ni njuta av denna icke-pinsamma bilden på mig :) Livet är för kort för att ta sig själv seriöst. PEACE!

Hur det är att vara jugge

För er som har missat denna uppenbara sak så är jag inte svensk, utan jugge. Och jag tänkte dra en lista över hur det är att vara jugge. För det första måste jag säga att jugge är en svensk medborgare som har minst en förälder med rötter i ett land som tillhörde forna Jugoslavien (Bosnien och Hercegovina, Serbien, Kroatien, Montenegro, Slovenien och Makedonien). Men oftast så brukar man bara räkna med Bosnien, Kroatien och Serbien för de tre språken liknar varandra mest, medans ingen fattar vafan en slovenare eller en makedon snackar om. O ajuste Montenegro är ju också ett eget land nu. Dem kan man också förstå ganska bra :) Då går vi till listan då :)
  • Vi är sexiga. Helt uppenbart så klart. Har du någonsin sett en ful jugge? I don't think so! Och om de inte är sexiga så är dem en plastpåse (plastpåse = en person som har en sexig kropp men ett fult ansikte, och man måste därför sätta en plastpåse på deras face) Eller så kan man vara tvärtom, men jag har inget ord för det :p

  • Juggenäsan. Ja, vi är sexiga, men vi är inte helt perfekta för det. De flesta juggar har en grov krok mitt på ansiktet. Vi är också sponsrade av Falkon, precis som syranier är.

  • De flesta juggar är också långa. Detta är faktiskt sant, enligt Wikipedia..så är medellängden för män i södra Europa 185 cm, medans medellängden för svenska män är 178 cm. För tjejer är det likadant..förutom för mig då :p *flaggstång* Jag är i himlen när jag kommer ner till balkan, alla långa killar ufff ;D

  • Vi har fula namn. Men don't get me wrong..i våra hemland är våra namn jätte vackra. Problemet är när en svensk vikarie ska ropa upp ens namn och man heter Vladica. Det låter som något man ropar innan man ska självmorsbomba något. Och dessa konstiga namn brukar oftast leda till mobbade svenska smeknamn. Som exempelvis om man heter Jasmina.."får jag kalla dig Jasse??" Boze pomozi! Mitt svenska smeknamn är Vladde. Fint eller hur :)

  • Våra efternamn slutar på vic! Hur många gånger har jag inte fucking hört "Varför slutar alla era efternamn på vic?" För att dem inte gör det!!! För det första, det är -ic och inte -vic. För det andra så heter alla inte så i efternamn. Det är typ som Svensson och Gustafsson. Slutar alla svenska efternamn på son eller? Nej det gör dem inte, vissa slutar för borg eller berg eller jag vene vad ens. Snälla va inte trög och sluta fråga oss den här efterblivna frågan.

  • Våra föräldrar hatar oss. Okej..dem hatar oss inte. Men dem tycker fan inte om oss så himla mycket heller. Och jag önskar att jag kunde säga att det beror på att vi alla är badboys och jag vene vad. Men så är det inte. Vi är änglar, vi diskar, dammsuger, gör våra läxor..allt gör vi för dem. Men vi blir ändå anklagade för att vi inte gör NÅGOT, och bara sitter på våra rövar och latar oss. Och vi blir kallade majmuni och budale och stoka och Gud vet vad.

  • Hur gamla vi än är, så måste vi fråga våra föräldrar om det är okej. Jag har skrivit om det här förut, men så är det faktiskt. I sverige när någon fyller 18 då äre fan fritt fram att leva sitt liv som man vill. Men i en juggefamilj betyder inte 18 år ett fucking piss och du ska lyssna på mama och tata eller babo och göra som dem säger!

  • Du blir kallad "min son" även fast du är en tjej. Jag tror inte jag måste förklara mig här, alla tjej-juggar upplever detta dagligen. Nisam tvoj sin!!

  • Man svär på sitt hemspråk. I vilken situation du än är. Om du har missat bussen eller bara tappar suddigummet på golvet, "fan", "jävla" och "helvete" räcker aldrig till för att beskriva hur arg man blir. Man måste dra till med en picka ti materina eller något liknande. Svenskar jag tycker ni borde uttöka er svärdords-ordbok snart.

  • Du kan "dansa" kolo. Alla juggar dansar kolo, alla kan inte dansa kolo, men alla tror att dem kan dansa kolo. Men det spelar faktiskt ingen roll egentligen, för dansa kolo är en del av jugge-genen man har och det är något man bara måste göra.

  • Alla älskar sin by. Om du frågar en jugge "vilken stad kommer du ifrån?" Och dem svarar typ Sarajevo eller Beograd eller någon annan stor stad på Balkan. Så var säker på att de kommer från en liten by 15 km från den staden. Jag har aldrig träffat någon jugge som faktiskt kommer från en storstad. Men anledningen till att vi inte säger det är inte att vi skäms för vår lilla by, vi älskar vår by och vi åker dit minst en gång om året, men det är för att ni inte vet var den lilla byn ligger eller ens vad jag snackar om. Vad betyder det för dig att jag kommer från Bakracici eller Dvorovi eller Sjekovac?

  • Vi Mat. När en svensk person säger FEST! då betyder det: Jag ska supa tills jag spyr på allt och alla. Men när en jugge säger FEST! Då betyder det: ima da se najedem k'o stoka, igrati kolo och piti sljivocica all night long! Vi juggar älskar all vår balkan mat, you name it, we love it! Pita? Love it! Sarma? Love it! Baklava? Love it! Jagnje? Love it! Prasetina? Alla love it förutom Bosnier! 

  • Vi bilar till Jugge-land på somrarna. Svenskar favorit semester ställe? Kanarieöarna och Thailand. Juggarnas favorit semester ställe? Hemlandet så klart. Vi måste inte älska det, men vi åker dit ändå, för vem kan motstå när babe tvingar i oss mer pita och mer corba än vad en elefant orkar äta. Fuck flyget! Hajmo mi se muciti 24 sata u kolima ist! *så tänker en typisk juggefarsa*
  • Juggesvenska. Glömde denna viktiga punkt av juggelivet o tänkte lägga till den för den e viktig. Alla (de flesta) juggar pratar juggesvenska. Vilket betyder att man blandar språken när man pratar. Som exempelvis, Idemo festati, skojala sam se, idem u stan da köpam skor osv osv! Ja allt möjligt. Men en viktig sak o tänka på är att många ord på svenska och jugoslaviska är likadana, fast betyder olika saker. Som exempelvis: slika. Vilket betyder ta kort på vårt språk. Så om du hör en jugge säga: Gordana, kan du slikati mig och Jovana?? Så vill hon altså att hon ska ta kort på dem. Hahah, men det låter sjukt som fan. Och en annan sak..kuk betyder höft eller krok på jugoslaviska, och det är oftast äldre juggar som inte inser att det betyder snopp på svenska. Alla har nog hört sina föräldrar göra detta misstag förut..
Juggar (+ en asian) på fest ;p Matten är i bakom alla människor

9 Jan 2012

Hejsan, idag äre dagen för tentan då. Det gick inte så himla bra faktiskt, men vi får väll hoppas på det bästa. Kan göra omtenta i februari ändå så det e väll lungt. Under tentan satt jag bara o tänkte på att jag åker till Bosnien på fredag, fan längtaar sönder mig:p pallar inte göra massa uppgifter den här veckan vill bara åka! På tåget hem idag tänkte jag på den där videon med den lilla killen som säger Blood as roligt! Jag började asgarva mitt på tåget och det värsta var att jag var helt ensam, så jag såg ut som ett psykfall som bara sitter o garvar för inget på pendeln. Men aja..nu ska jag glömma mina tenta bekymmer med att kolla på nya avsnitt av big bang theory och family guy :) Hejdåå ;)

Grenade is stupid

..'nuff said.


 Fett skön kille, och allt han säger håller jag med om till 100% ..den låten e fan stupid!


Mir Boziji, Hristos se rodi!

God jul alla mina ortodoxa vänner! Idag vaknade jag och kände lukten att varm smält choklad som man har till min mammas cupavce. Världens godastePå svenska blir det väll chokladrutor med kokos :p Idag mina vänner är det serbisk jul. Den 6-7 januari är för oss som den 24-25 december för resten av världen :p Så om ni har några serb/ryska vänner önska dem god jul :)
Tyvärr så kan jag inte fira all-in med familjen idag för jag har tenta på måndag och massa annat skit som måste göras till nästa vecka. Men det är bara 6 dagar kvar tills vi ska åka till Bosnien :D yaayyyy

4 Jan 2012

Shit det e verkligen 2012 nu. Bara 12 månader kvar i livet, längtar ni eller? Det är den 21 december 2012 som världen planerar att gå under. Lika bra att skriva ner det i almanackan. Haha skojja.. tror inte ens på det där faktiskt. Men det kmr säkert vara nån sjyst fest då som man får dra på. Fan festa för att dö haha :p Fan idag var inte en av mina mest intelligenta dagar, sa många konstiga o cp saker..och många cp tankar hade jag också.

Ni vet hur i vanliga bloggar så har tjejer typ Hiss och Diss. Jag har ocksåm det fast jag bara dissar saker ist. Svårt att hitta något att hissa i mitt liv. Idag äre flera saker jag e irriterad på som jag vill dela med mig i bloggen. Nummer ett: dörrarna på universitetet. Vart du än ska altså..genom varenda jävla dörr så måste du dra ditt jävla liu kort o slå in en kod. Blir så himla trött på det, spc när man är stressad till nån föreläsning eller nåt. En annan sak är folk som lägger upp bilder på bakelser och fett god mat de har lagat på facebook. Det är irriterande för att 1: jag blir fett sugen och hungrig.. 2: Jag kan ej laga mat eller baka. Så hur ska jag kunna få den maten som du precis har tagit kort på? Noo it just pisses me off. En annan sak på facebook är par med gemensamma facebook-konton. Det räcker med det som förklaring, ni vet vad jag menar. mobbaaaaaaat. Inte för att jag inte är mobbad men..aaa ni vet, det är irriterande :p

Men nu ska jag dra, Hejdå ha det så bra :) njut av en "snygg" cambild på mig så länge :p

Smile with your eyes? Top model here I come!! :P

Gott nytt år mina vänner :D


RSS 2.0